Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Vilka använder Internetdejting?

Skriven av: Dejtingdate.se |   2010-01

Tillhör du de som tror att internetdejting bara är till för blyga tjejer och killar? I sådana fall tror du fel, i.a.f. enligt en amerikansk studie som genomfördes 2009.

Studien som omfattade 3300 personer visade att personer som är "sociala och sällskapliga" är mer villiga att pröva nätdejting än de som inte är det. Resultatet ifrågasätter den stereotypa profileringen att nätdejtare skulle vara ensamma och socialt ängsliga människor.

Internetdejting har blivit mainstream

Studien bekräftar dessutom att nätdejting har blivit "mainstream" och numera är allmänt accepterat. Mycket har mycket förändrats sedan nätdejting uppstod och det är inte längre något uppseendeväckande med att söka efter kärleken genom dejtingsajter.

Slutsatsen av denna studie är inte unik på något sätt, tidigare forskning har visat på samma resultat, för människor som är sällskapliga är dejting på nätet bara ett ytterliggare verktyg för att hitta kärleken.

Men inte alla sällskapliga människor är lika intresserade av att nätdejta, det krävs även att du har hög självkänsla och upplever romantiska relationer som en viktig del av ditt liv.

Forskarna om studiens resultat

Forskarna förklarar studiens resultat med att människor med hög självkänsla känner att de inte har något att förlora på att testa nätdejting. De har inte heller något emot att presentera sig själva inför andra personer.

Samtidigt upplever personer med dålig självkänsla att de har mycket att förlora, eftersom deras eget självvärde binds till processen. Många inom denna grupp blir stressade av tanken på att presentera och öppna upp sig själva för andra singlar på dejtingsajter. Det är då lättare att tänka: "Visst vore det trevligt att ha en partner, men whatever, jag klarar mig också utan en".

Forskarna kom fram till ett intressant resultat gällande internetdejting och personer som har låg självkänsla. Bland denna grupp är de som värdesätter romantiska relationer mindre benägna att dejta på nätet än de som inte värdesätter romantiska relationer.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting