Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Nätdejting säkerhet

Skriven av: Dejtingdate.se |   2009-12

När du nätdejtar sitter du hemma i din egen bostad, vilket i sig innebär en hög grad av säkerhet, jämfört mot att vara ute på stan på kvällen. Trots detta bör du vara vaksam och bland annat tänka på följande saker när du använder dejtingsajter.

Ge aldrig pengar till någon som ber om det

Om någon ber om att få eller låna pengar, avbryt kontakten. Ofta brukar någon snyfthistoria finnas med, men hur sann historian än låter ska du ALDRIG låta dig luras. Dejtingsajter ska användas för dejting, inte för att fråga folk om pengar.

Kommunicera genom dejtingsajten

Om du blir kontaktad av en person som direkt vill ha kontakt genom extern e-post, istället för via dejtingsajtens meddelandesystem, kan det vara ett tecken på att man inte vill kunna spåras - se upp!

Tänk på åldersskillnaden

De flesta som nätdejtar vill träffa någon i ungefär samma ålder. Om du blir kontaktad av någon som är mycket yngre än dig, bör en varningsklocka ringa.

Se upp med dejtingprofiler från fattiga länder

Är du medlem på datingsidor med medlemmar i många länder, ska du vara lite extra vaksam om du blir kontaktad av personer som inte bor i Sverige. Var extra misstänksam mot kontaktannonser från Thailand, Ryssland, Ukraina och Afrika m.m. För att vara på den säkra sidan kommunicera enbart med personer från Sverige och våra grannländer.

Här är en artikel från Aftonbladet som beskriver hur fem svenska män blev lurade av en "thailändsk kvinna". Fem män väntade på samma "flickvän".

Ge inte ut personlig information på en gång

Samtidigt som du vill ge information om dig själv för att lära känna andra singlar på dejtingsidorna, finns det viss information som du bör hålla för dig själv till en början. När du har kontakt med andra medlemmar bör du inte i ett alltför tidigt skede ge ut:

  • Ditt fullständiga namn
  • Ditt telefonnummer
  • Din privata e-postadress
  • Din exakta arbetsplats och företag
  • Din bostadsadress

Ifall du kommunicerar med en person som alltför tidigt verkar vara intresserad av eller försöker pressa dig till att ge ut personlig information så sluta kommunicera med personen och gå vidare.

Ta så mycket tid på dig som du behöver för att känna dig trygg innan du ger ut någon personlig kontaktinformation till andra medlemmar. Lita på dina instinkter och gå framåt i ett tempo som känns rätt och behagligt.

Begär att få se ett eller flera foton

Att få se ett eller flera fotografier är bra för att få en instinktiv känsla för personen du har kontakt med. Det bästa är att se flera olika foton tagna i olika miljöer. Om du frågar efter foton och personen ständigt kommer med bortförklaringar kan det vara ett tecken på att personen har något att dölja.

Använd helst betalsidor

Dejtingsidor som är gratis innebär en större risk för att stöta på personer med onda avsikter. I och med att medlemmarna inte betalar med kreditkort för tjänsten, behöver de inte ge ut personlig information som identifierar dem. Det finns en viss sanning i uttrycket "Du får vad du betalar för".

Research innan första dejten

Ska du träffa någon på en första riktiga dejt är det bra att veta var personen jobbar och bor och liknande, så att du kan kolla att han/hon är den som denne utger sig för.

Säkerhet vid första dejten

Först och främst - var inte rädd för att vänta med den första riktiga dejten tills att du känner dig helt redo att träffa personen i fråga. Vid första dejten gäller följande:

  • Träffas på en offentlig plats med mycket folk omkring såsom på ett café eller en bar i stan.
  • Ta dig till dejten på egen hand eller låt någon vän köra dig. Att bli upphämtad av personen du ska träffa är inte att rekemondera.
  • Efter dejten gäller samma sak, om du inte känner din dejt väl så ta dig hem på egen hand.
  • Berätta gärna för någon närstående var du är och vem du träffar.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting