Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Att skriva det första meddelandet

Skriven av: Dejtingdate.se |   2010-04

När du har blivit medlem på en dejtingsajt dröjer det inte länge förrän du ska kontakta andra singlar och skriva ditt första meddelande. Denna artikel innehåller lite tips på vad som är bra att tänka på när du skriver ditt första meddelande på en dejtingsajt.

Slappna av

Det finns ingen anledning att vara nervös. Du står inte ansikte mot ansikte med personen och tänker du på det så har du ingenting att förlora.

Det värsta som kan hända är att personen skriver tillbaka att han/hon inte är intresserad eller så får du inget svar alls.

Läs igenom dejtingprofilen

Lägger du lite energi på att läsa igenom personens dejtingprofil och tar reda på hur personen beskriver sig själv och sina intressen får du ideer på vad ditt första meddelande kan handla om. Du skickar dessutom en signal att du är intresserad och visar att du tagit dig tid att noggrant läsa igenom dejtingprofilen.

Berätta inte hela din livshistoria

Ditt första meddelande syftar främst till att introducera dig själv och ska inte vara allför långt. Det handlar inte om att berätta hela sin livshistoria såpass här tidigt. Här är ett exempel på hur ett första meddelande kan se ut.

Tjena skidtjejen, jag heter ________. Häromdagen läste jag igenom lite dejtingprofiler här på dejtingsidan och blev extra intresserad av din profil. Jag gillar nämligen också att stå i skidbacken, skriv tillbaka så kan vi prata lite skidåkning och så kan du få se en bild på den dubbla backflippen jag gjorde i Verbier förra vintern:)

Undvik one-liners

Detta gäller speciellt om du är kille. Många tjejer kommer tro att du bara är ute efter en sak. Som nämts i en annan artikel har det visat sig att killar som skriver att de letar efter en långsiktig relation får fler meddelanden än de som skriver att de letar efter en kort romans.

Ställ frågor

Ett bra sätt att få svar är genom att ställa frågor. Fråga inte om personens livshistoria. Folk gillar att prata om sina intressen. Går vi tillbaka till exemplet ovan med skidintresset, kan du t.ex. fråga om personen har någon bra skidort att rekommendera eller vilken typ av skidor han/hon har.

Var inte för kortfattad

Samtidigt som ditt första meddelande inte ska vara alltför långt ska det inte heller vara för kort. Skriver du:

Hej jag heter ________. Om du gillar min dejtingprofil så skriv tillbaka!

Är du på fel spår och får nog vara glad om du får något svar överhuvudtaget.

Ha roligt

Sist men inte minst ska du tänka på att ha roligt när du nätdejtar. Tänk på hur smidigt det är att kunna sitta hemma en vardagskväll och ha möjlighet att fixa en dejt till helgen.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting