Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Speed Dejting - Hur fungerar det?

Skriven av: Dejtingdate.se

Speed dejting uppfanns 1998 och är en dejtingform som går ut på att träffa så många nya singlar på kortast möjliga tid.

Speed dejting eller "Speed dating" är en typ av dejting som i korthet går ut på att deltagarna ska träffa så många singlar på så kort tid som möjligt.

Själva idéen till speed dejting kom till 1998 av Rabbi Yaacov Deyo, som använde tekniken för att hjälpa judiska singlar att träffas, och om det gick väl, till och med gifta sig. Sedan dess har speed dejting blivit en etablerad dejtingform och används flitigt runt om i världen.

Så här går ett speed dating event till

Ett Speed dejting arrangemang äger oftast rum i någon typ av lokal med bord och stolar, som t.ex på ett café eller i någon typ av samlingslokal. Antalet deltagare varierar, ibland kan det vara upp till 100 personer som träffas, men inte sällan rör det sig om ett 30-tal.

När ett arrangemang börjar får deltagarna sitta ner en mot en och ha korta dejter på ca 3 - 10 minuter. När tiden för varje dejt gått ut hörs en signal som markerar att det är dags för deltagarna att gå vidare till nästa bord/dejt.

Till slut, när alla singlar har haft kontakt med varandra, får varje deltagare lämna in ett papper med en lista på vilken eller vilka andra personer de skulle vilja dejta igen. Arrangören går därefter igenom listorna och visar det sig att det finns en match, får singlarna varandras kontaktuppgifter.

De flesta speed dejting arrangemang kräver att deltagarna registrerar sig i förväg, men det förekommer även Speed dating med "Drop-in" i vissa stora städer i USA.

En del arrangörer tillämpar en väntelista för att försöka få en jämn fördlening mellan män och kvinnor, medans andra inte är lika noga med könsfördelningen.

Mer om Nätdejting

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting