Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Tips för att skriva kärleksbrev

Skriven av: Dejtingdate.se

x

Har du tänkt att skriva ett kärleksbrev till din partner för att berätta hur mycket du älskar henne/honom, men vet inte hur du ska börja? Eller kanske har du redan skrivit några rader men känner att texten är dålig och kommer inte vidare. Varför ska det vara så svårt att sätta ord på vad vi känner för våra älskade och vad de betyder för oss?

Alla människor vill bli älskade, när vi befinner oss i en bra relation och är lyckliga glömmer vi ofta hur stor del i vårt välbefinnande som vår partner har. Vi tror att våra partners vet exakt hur vi känner för dem och hur mycket de betyder för oss, men den sorgliga verkligheten är att de ofta inte gör det.

Ett bra exempel på kärleksbrev

Så hur kan du skriva ett kärleksbrev där du visar hur mycket du uppskattar din partner och den relation ni har tillsammans? Här är ett kärleksbrev exempel som fungerar som en bra mall.

1. Atmosfären är viktig

Försök att komma in i rätt sinnesstämning innan du börjar skriva. Simulera en romantiskt stämning genom att dämpa belysningen och sätt på lite romantisk musik. Kan låta lite konstigt, men det fungerar faktist.

2. Vad älskar du med din partner?

Börja med att skriva ner 5 saker som du älskar med din partner och var så konkret som möjligt. Nöj dig inte med att skriva att din partner är snäll, utan var specifik och berätta på vilket sätt hon/han är snäll. Kanske är din partner alltid respektfull mot nya människor eller är bra på att få andra personer att känna sig välkomna och inkluderade t.ex. på fester.

3. Vilka specifika saker har din älskade gjort för dig?

Skriv ner 5 saker som din partner har gjort som bekräftar hur mycket du älskar henne/honom och återigen, ge exempel. Kanske fick du en stor kram igår kväll när du var frustrerad över något. Eller kanske hade din partner lagat en speciell middag för att muntra upp dig, den dagen då du fick reda på att drömjobbet du sökt gick till någon annan.

4. Sätt igång och skriv brevet

Välj dina tre bästa exempel punkt 2 och 3 här ovanför och börja skriv brevet. Du kan börja med att skriva:

Jag älskar dig därför att..." inkludera tre exempel från andra punkten här.

Sedan kan du skriva något i stil med "Jag älskar hur du..." inkludera tre exempel från tredje punkten här.

Här är några förslag på andra saker som kärleksbrevet kan innehålla:

  • Förklara hur ditt liv har blivit bätrre sen ni träffades
  • Beskriv hur mycket du saknar din älskade när ni inte är tillsammans
  • Beskriv hur komplett din partner får dig att känna dig
  • Lista saker som gör din partner unik
  • Ta upp vissa speciella stunder som ni haft tillsammans

5. Börja med ett utkast

Det bästa är att först skriva ett utkast som du sedan går igenom och förbättrar allteftersom. Ibland hjälper det att skriva ner vad man vill säga, redigera det tills det flyter bra och sedan vänta en eller två dagar och göra en sista finslipning.

6. Använd romantiskt papper

Köp några speciella papper (gärna i färg) och skriv ner ditt kärleksbrev för hand. Försök att få en fin finish men bekymra dig inte över om din handstil inte är världens vackraste. Din älskade kommer ändå uppskatta gärningen och den tid och arbete du lagt ned på brevet.

Även om det finns gott om romantiska teckensnitt på datorn, såsom Garamond i kursiv stil, är det bäst att skriva den slutgiltliga versionen av brevet för hand. Ju mer personligt ditt brev är desto mer kommer din älskade att uppskatta det.

7. Överlämna brevet

Nu när själva brevet är färdigskrivet , är det dags att fundera ut hur det ska överlämnas. Kommer du att lägga det på köksbordet lagom till när din partner kommer hem från jobbet? Eller föredrar du att placera det under en kudde i sängen? Kanske vill du scanna in och maila det? Vill du vara hemma när din partner öppnar brevet? Om du vill se hur din partner reagerar, är det bäst att överlämna det för hand.

Du kan även ge brevet tillsammans med en liten gåva som t.ex. en bukett blommor eller en låda choklad. Men eftersom kärleksbrevet ska vara i fokus är det viktigt att gåvan inte är för stor.

Mer om Nätdejting

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting