Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Singlar i Sverige

Varför så många svenska singlar?

Statistik från statistiska centralbyrån visar att Sverige är det singeltätaste landet i Europa, följt av Finland. Hela 60% av invånarna i Stockholm lever ensamma, i hela landet är siffran 47%. Hur kommer det sig att så många lever ensamma och varför hittar inte vi svenskar en partner i samma utsträckning som människor i övriga Europa? Är vi svenskar rädda för relationer och kärlek? Har vi svårt med tillit och fötroende till andra människor?

Självförverkling

Kravet på självförverkling har aldrig varit så stort som nu. Alla ska förverkliga sina liv med drömmar, krav och ambitioner. Detta leder till att vi har högre krav, som i sin tur leder till att det blir svårare att träffa någon. Folk flyttar även runt mer, vilket gör att det blir svårare att behålla en relation.

Singellivet är hyllat

Att bo ensam och leva singelliv framställs ofta som "inne" i media. Ett exempel är TV-serien "Sex and the city" som handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, sex och mode. Samtidigt som manliga ideal ofta framstår som självständiga och starka hyllas också den "självständiga starka kvinnan".

Inte längre något konstigt med att leva ensam

I dag är det inget konstigt med att leva ensam. Förr i tiden var det annorlunda och personer som tog sig igenom livet ensamma och ogifta uppfattades ofta som onormala och konstiga.

Det svenska klimatet

De kalla svenska vintrarna gör det svårare att träffa folk eftersom vi håller oss mera inomhus. På sommaren är folk ute på stan och besöker caféer och krogar i mycket större utsträckning. Hade det varit sommar hela året om, hade vi svenskar antagligen varit mindre ensamma.

Att vara singel 2011 behövs inte

Tekniken har gjort det mycket lättare att träffa nya människor. Det är ingen slump att svenska dejtingsajter har mest besökare under årets kallaste månader. Under denna tid stannar vi hemma i värmen och umgås, sitter framför datan eller tittar på TV. Idag talas det om att 30% av Sveriges singlar har använt internet som verktyg för att hitta en partner, enligt en Sifo-undersökning utförd på beställning av dejtingsajten E-kontakt. För tio år sedan var motsvarande siffra 7% - ganska så stor skillnad.

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren
E-kontakt har frågat sina medlemmar vilka svenska städer de tycker är bäst på sommaren. Inte helt oväntat låg de klassiska sommarstäderna Halmstad och Båstad bra till bland singlarna på sajten.

Svenska singlar dejtar helst i skogen
Mötesplatsen har gjort en undersökning för att få reda på hur singlarna på sajten helst dejtar på vintern. Att promenera i skogen var omtyckt.

Maria Wetterstrand het bland singlar
Mötesplatsen har kollat med sina medlemmar hur heta riksdagspartiernas partiledare är. Maria Wetterstrand var den partiledare som flest singlar på sajten skulle vilja dejta.

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting