Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Tre typer av nätdejting bluffar

Skriven av: Dejtingdate.se

Även om dejtingsajter arbetar för att förhindra bluffar händer det att människor som dejtar på nätet drabbas.

Även om stora dejtingsajter arbetar hårt för att förhindra bluffare och scammers på sajterna händer det att personer med onda avsikter lurar någon ovetande. Detta kan gå till på lite olika sätt, här beskrivs tre klassiska tillvägagångssätt.

Nätdejting bluff nr 1: Telefonbluffen
Personen du träffat på dejtingsidan vill ha telefonkontakt på en gång och ber dig ringa up ett utlänskt telefonnummer. Det hela är en bluff och telefonnumret är ett dyrt betalnummer. Efter ett tag dimper det ner en saftig telefonräkning i brevlådan.

Nätdejting bluff nr 2: Resebluffen
Denna bluff bygger på att personen du träffat på dejtingsidan vill komma till Sverige, men vill att du betalar för resan. I själva verket har personen inga planer alls på att resa till Sverige utan vill bara åt pengarna för flygbiljetten och sen säga upp kontakten.

I december 2009 skrev Aftonbladet en artikel om fyra svenska män som ovetandes om varandra väntade på en och samma thailänska på Arlanda. Alla hade varit naiva nog att skicka över pengar för hennes flygbiljett. Thailänskan kom aldrig och männen förstod att något var fel när det kom fram att alla fyra väntade på samma tjej.

Nätdejting bluff nr 3: Det nigerianska brevet
Vet du vad ett nigerianskt brev är känner du igen tillvägagångssättet. Bluffarna skapar först massvis med dejtingprofiler med falska profilbilder på attraktiva män och kvinnor. Sedan skickar de ut identiska meddelanden till massa medlemmar i hopp om att någon stackare ska nappa.

Gemensamt för alla tre bluffarna är att dejtingprofiler från andra länder är inblandade. Är du medlem på dejtingsajter som har medlemmar i flera olika länder och vill vara på den säkra sidan, är det klokt att bara ha kontakt med singlar som bor i Sverige och våra grannländer.

Mer om Nätdejting

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting