Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Dejta säkert på nätet

Skriven av: Dejtingdate.se

x

När du dejtar på nätet finns det många tips som kan göra upplevelsen mer rolig, säker och framgångsrik. Här är 10 nätdejting tips med stort fokus på att dejta säkert.

Ge inte ut kontaktinformation på en gång
Var lite försiktig med att ge ut personlig kontaktinformation till andra medlemmar. Vänta med att ge ut ditt fullständiga namn, adress, prvat email, arbetsplats och telefonnummer tills att det känns rätt.

Possessivt beteende
Om du börjat kommunicera ned någon som visar sig vara extremt behövande och vill prata/ha kontakt ständigt, kan detta vara tecken på ett besvärligt possessivt beteende. Märker du av detta, kan det vara läge att gå vidare och börja dejta någon annan.

Ställ frågor
Var inte rädd att ställa frågor till de andra singlarna. Det är helt normalt att fråga om civilstånd, barn, förhoppningar, drömmar, syn på kärlek etc. Är någon obekväm med dessa frågor, kan det vara en indikation på att personen har något att dölja.

Brådska inte
Även om det finns en poäng med att träffas ganska snabbt för att inte bygga upp skyhöga förhoppningar, är det ur ett säkerhetsperspektiv bäst att inte ha för bråttom. Ta dig tid att lära känna någon innan du bestämmer dig för att du är bekväm nog att träffa personen på en riktig dejt.

Se upp för oärlighet
Om du misstänker att någon ljuger i sin dejtingprofil eller något annat underligt, bryt kontakten och börja dejta någon annan. Oärlighet är inget bra sätt att börja en relation på. Oärliga uppgifter är ofta ett tecken på att något inte står rätt till.

Var själv ärlig
Med ärlighet i åtanke är det viktigt att du själv är ärlig och inte ljuger när du har kontakt med andra singlar. Om en flirt leder till något mer seriöst, kan det vara försent att rätta till tidigare lögner och påhitt.

Träffas på en offentlig plats
Detta är viktigt - Om du planerar att träffa någon på en rigtig dejt, så träffas på en offentlig plats där det finns mycket folk. Träffas inte hemma hos någon eller på något avskilt område. Ta dig också till och från dejten på egen hand. Låt inte personen du ska träffa hämta eller köra hem dig.

Var dig själv
Låtsas inte tycka något eller vara någon som du inte är, bara för att behaga någon annan. Om personen du träffat är rätt för dig, behöver du inte låtsas vara någon som du inte är.

Dejta helst på stora dejtingsajter
Även om det finns gott om gratis dejtingsajter på nätet är det bäst att dejta på stora välkända sajter. Stora dejtingsajter har mer seriösa singlar, bättre funktioner och högre säkerhet än gratisalternativen.

Dejta likasinnade personer
Försök att hitta personer som delar dina intressen, mål med livet och familjepreferenser. En relation fungerar bäst om ni delar samma förhoppningar.

Mer om Nätdejting

Bra att veta och tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting