Jämför dejtingsajter på nätet och läs om nätdejting

Gratis dejting på nätet

Om gratis dejting

Många som kommer hit till Dejtingdate söker efter gratis dejting och gratis dejtingsajter. Alla dejtingsajter som listas på denna sajt, erbjuder till viss del gratis dejting.

Det betyder att nya medlemmar kan registrera sig gratis och lägga up en kontaktannons eller personlig dejtinggprofil. Väl registrerad på en dejtingsajt, går det att söka efter andra singlar i dejtingsajternas medlemsdatabaser. På de allra flesta dejtingsajter går det att se bilder på dejtingprofilerna som visas i sökresultaten.

Beroende på vilken dejtingsajt det handlar om går det även att ha kontakt med andra medlemmar, men på ett begränsat sätt. Ofta går det att "flirta" och skicka små frågeformulär till andra medlemmar. På dejtingsajter som har personlighetstest, ingår även detta. Efter ett personlighetstest går det också att se en personlighetsanalys som baseras på svaren.

Efter ett personlighetstest visas dessutom en lista med så kallade partnerförslag. Ett partnerförslag är en annan singel som också är registrerad, och som dejtingsajten tror ska passa en själv. Partnerförslagen tas fram av dejtingsajternas datorsystem - det är alltså inte någon manuell process där personer som arbetar på dejtingsidorna sitter och jämför olika dejtingprofiler.

För att sammanfatta, brukar gratis dejting på stora dejtingsajter betyda att det går att:

  • Registrera sig gratis och lägga upp en dejtingprofil.
  • Söka bland dejtingsajtens medlemmar.
  • Ha viss kontakt med andra medlemmar t.ex. flirta och skicka små frågeformulär.
  • Göra ett personlighetstet, om dejtingsajten har ett sådant.
  • Se en personlighetsanalys som baseras på personlighetstestet.
  • Se en lista över partnerförslag.

Vi vill passa på att ge tummen upp för att personlighetstester ingår. Personlighetstesterna brukar vara omfattande och efteråt är det både spännande och roligt att läsa personlighetsanalysen.

Dejtingsajter med helt gratis nätdejting

Det finns även många mötesplatser på nätet som enbart erbjuder gratis dejting, d.v.s. de har inga Vip eller betalmedlemskap alls. Vad är då skillnaden?

Den absoluta majoriteten av denna typ av dejtingsajter har på tok för lite medlemmar, för att de ska vara intressanta. Till skillnad från stora dejtingsidor har de inte resurserna att investera i mediareklam, vilket lockar många nya singlar.

En annan skillnad är att singlar som använder stora datingsajter är seriösare med sin dejting. Ställ dig själv frågan vem är mest seriös? Den som är redo att betala en summa varje månad för att dejta, eller den som inte är redo att betala?

Happyppancake

Men det finns även helt gratis dejtingsajter som är bra. En bra dejtingsajt för helt gratis dejting är HappyPancake. Det som är bra med HappyPancake är att sajten har många medlemmar, trots att den är en gratissajt.

Spraydate

En annan dejtingsajt som bjuder på mycket gratis dejting, och som ofta klassas som en gratis dejtingsajt är Spraydate. Spraydate har även premiummedlemskap, men som gratisanvändare går det att använda många av sajtens funktioner, t.ex. går det att skicka 10 meddelanden per dag till andra medlemmar.

Bra att veta & Tips

Prova flera dejtingsajter för att se vilken som passar dig! Tänk på att vid ett betalmedlemskap förnyas ditt abonnemang automatiskt tills att du säger upp det.

nätdejta

Om dejting

Mulna söndagar bästa dagen för nätdejting

Engelsk dejtingsajt för kärlek utan sex

Svenska singlar: Tylösand och Båstad bäst på sommaren

nätdejting